Huuropzegging

 

Huuropzegging


Let u bij het opzeggen van de huur op de volgende zaken:

•             De opzegtermijn is minimaal één maand. Wilt u uw huur op 21 augustus stop zetten? Zeg dan uw huur op vóór 21 juli.     
              De huurovereenkomst kan alleen op een werkdag eindigen.
•             Bij overlijden graag een kopie van de overlijdensakte inleveren.
•             U bent verplicht uw nieuwe adres op te geven.

 

Formulier huuropzegging

 

Oplevering van uw woning
Nadat wij uw opzegging hebben ontvangen, krijgt u een schriftelijke bevestiging. Er  wordt een afspraak voor een (voor)inspectie gepland; een medewerker van Wonen zuidwest Friesland  komt dan bij u langs. De medewerker gaat samen met u door de woning en maakt afspraken hoe u de woning moet achterlaten.


Bezichtigen
Nieuwe huurders krijgen de mogelijkheid uw woning te bezichtigen. Vaak gebeurt dit op het moment dat u er nog woont. Zij krijgen van ons uw telefoonnummer en nemen vervolgens zelf contact met u op voor het maken van een afspraak. Wij hopen dat u zo spoedig mogelijk uw medewerking hieraan wilt verlenen.

 

Overname spullen
Heeft u spullen zoals gordijnen en vloerbedekking ter overname, dan kunt u deze laten overnemen door de nieuwe huurder. Wonen zuidwest Friesland heeft hiervoor overnamecontracten die u bij de (voor)inspectie van ons krijgt. De overname van deze spullen is iets tussen u en de nieuwe huurder.  Wonen zuidwest Friesland  is hierin geen partij.

 

Sleutels inleveren
De sleutels worden door een medewerker uiterlijk op de laatste huurdag dag bij u opgehaald in de woning.  
Het is van belang dat Wonen zuidwest Friesland uw nieuwe adres, telefoonnummer en e-mailadres heeft.

 

Opzeggen na overlijden
Wanneer een huurder is overleden, kunnen de erfgenamen de huur opzeggen. Wij vragen in dat geval een kopie van 'akte van overlijden' toe te voegen. Heeft u hier nog vragen over, neemt u dan contact met ons op.